Како нас возе или возају наши политичари, спасавајући саме себе, наводно тражећи спас за нас... Претпостављам да не треба тумачити метафоре

Putnici u jednom avionu, gledajući van kroz prozore, zapaziše da je jedan od motora eksplodirao. Iznenada, drugi motor je isto ekssplodirao i stjuardese nisu uspevale da duže vreme zadrže kontrolu nad panikom koja je zahvatila putnike.
Pilot izađe iz pilotske kabine i krene da putnicima uliva samopouzdanje, uveravajući ih da nema razloga za brigu. Putnici se umiriše i opušteni ponovo sedoše na svoja sedišta.
Pilot podigne nekoliko paketa ispod sedišta i podeli ih članovima posade. Gledajući njihove pokrete jedan od putnika zapita:
“Nisu li to padobrani?”
Pošto je pilot odgovorio potvrdno putnik nastavi:”Ali, zar niste rekli da ne treba ništa da brinemo?”
“Jesam,” odgovori pilot dok je i treći motor prestao da radi. “I dalje tvrdim da nema razloga za brigu. Čekajte ovde i opustite se, a mi odosmo po pomoć.”

 

***


The passengers of an airplane notice, looking out of the windows, that one the engines has blow up Suddenly, another engine blows up and the stewardesses aren’t to control the panic of the passengers any longer. The pilot comes out of the cockpit and starts asssuring everyone that there is nothing to worry about. The passengers seem to relax and sit down again in their seats.
The pilot takes several packages from the eats and gives them to the members of the crew. Seeing his moves, one of the passengers asks:”Aren’t those parachutes?”
The pilot says they are and the passenger goes on: “But you said there was nothing to worry about!”
“Yes”, answer the pilot while a third enginese stops working, “there is nothing to worry about. Wait here and relax, we going to get help.”


Случајан избор књиге

Starac i sunceДа ли је могуће тако несебично волети неку особу да бисмо се одрекли њене физичке присутности, како би она своју срећу могла остварити негде другде, са неким другим? Писац Марко Смуков својим новим романом "Старац и сунцe" (Прометеј Београд 2008.) нам доказује да је то не само могуће него да се догађа. Јер фабула је заснована на стварним догађајима из адвокатске праксе и сопственог искуства аутора

Анкета

Да ли сте читали књиге Марка Смукова?

Афоризми

- Љубав је лепа али њене последице углавном нису. Пожељно је уживатги у оном што имаш данас не мислећи на сутра;

- У љубави нема милости, лоше се лошијим враћа, а добро заборавља...

- Љубомора је као глауком. Све је деформисано.

- Волети зато што си се обавезао је глупост.

- Љубав је занос, један вид неурачунљивости, а сматра се пожељним да двоје ипак у таквом стању закључују најважнији уговор свог живота, као што је брак!

- Љубав се не може планирати и свесно одржавати. Деси се или се не деси.

- Лепота је пролазно стање које не слути на добро (Жан Ромен), сексуални однос траје "једанаест минута" (Пауло Коељо), а брак треба да траје сатима, данима, годинама. Зато је препоручљиво за брачног друга бирати особу са којом ти никад није досадно, са којом можеш у бесконачност да причаш, да се радујеш, плачеш и да се смејеш, укратко са којом ти је пријатно и да се "само" дружиш.

М.С.