I

After a series of stock market investments had gone bad, a businessman looking for ways to reduce his household expenses. He told his wife to cut back on floral arrangements, clothes purchases and long/distance phone calls.

When he took an especially bad beating in the commodities market, he came home in a rage, demanding that she cancel her psychiatrist visits."What's more", he ranted, "if you ever learned to cook, we could get rid of chef."

"Well, for that matter," the indignant wife retorted, "if you ever learned to fuck, we could get rid of the gardener."

***

После низа пропалих инвестиција на берзи, један бизнисмен почео је да тражи начина да смањи своје кућне трошкове. Следствено томе он рече својој жени да сведе на минимум издатке за цветне аранжмане, куповину одеће и трошкове међумесних телефонских позива на даљину.

Када је он задобио један нарочито тежак ударац на тржишту робе, он се бесан врати кући, захтевајући од жене да откаже своје чланство у фитнес клубу, одласке код маникира и посете психијатру."Штавише", он је празнословио, "ако би ти једном научила да куваш, ми бисмо могли да се ослободимо издатака за куварицу."

"Кад смо већ код тога", са индигнацијом одврати жена, ако би ти икад научио да јебеш, ми бисмо могли да отпустимо и баштована."

 

II

Billy Bob needed help on the farm, so he hired a big strapping local to tend to the chores. John Roy wasn't much of a talker, but he was strong reliable.

Several weeks into the job, Billy Bob found his farmhand lazing about the barn at ten o'clock in the morning.

"What the hell are you doing on your ass this early, boy?" he asked.

"Cows milked, Chickens fed, Hogs slopped, Fruit gathered, Daughter fucked", John Roy drawled. "Nothin' else to do."

***

Билију Бобу је била неопходна помоћ у послу на његовој фарми, па је унајмио једног високог и снажног локалног момка да брине о газдинству. Џон Рој није био нека причалица, али је био снажан и поуздан.

Неколико недеља по запослењу, Били Боб је нашао свог унајмљеног радника где ленчари лежећи у амбару и то у десет сати ујутро. "Шта дођавола ладиш своје дупе овако рано, не радећи ништа, младићу?", упита он.

"Краве су помужене. Пилићи нахрањени. Свиње намирене. Воће обрано. Ћерка појебана," Џон Рој је развлачио. "Нема више ништа да се ради."


Случајан избор књиге

Loz"Необичним сплетом догађаја, који само живот може да ‘намести’ један лоз повезаће судбине и драме неколико породица – раздвајајући оне који се не воле и повезујући друге који су љубав заслужили..."

Анкета

Да ли сте читали књиге Марка Смукова?

Афоризми

- Љубав је лепа али њене последице углавном нису. Пожељно је уживатги у оном што имаш данас не мислећи на сутра;

- У љубави нема милости, лоше се лошијим враћа, а добро заборавља...

- Љубомора је као глауком. Све је деформисано.

- Волети зато што си се обавезао је глупост.

- Љубав је занос, један вид неурачунљивости, а сматра се пожељним да двоје ипак у таквом стању закључују најважнији уговор свог живота, као што је брак!

- Љубав се не може планирати и свесно одржавати. Деси се или се не деси.

- Лепота је пролазно стање које не слути на добро (Жан Ромен), сексуални однос траје "једанаест минута" (Пауло Коељо), а брак треба да траје сатима, данима, годинама. Зато је препоручљиво за брачног друга бирати особу са којом ти никад није досадно, са којом можеш у бесконачност да причаш, да се радујеш, плачеш и да се смејеш, укратко са којом ти је пријатно и да се "само" дружиш.

М.С.