Њихов брак је био пред распадом. Због досаде, а досада је гора и од насиља, рече Борхес. Онда се он једно вече враћа из свог мушког друштва и док је са женом рутински обављао своју досадну, супружничку дужност прошаппта јој на ухо:

"Знаш драга, за твој наступајући рођендан решио сам да те изненадим и обрадујем. Биће то је једна нова секси поза..."

"Каква нова секси поза кад смо их већ све испробали.." рече са неверицом и досадом  у гласу жена.

"Е, па ову још нисмо."

"А која је то, леба ти?"

"Поза леђа уз леђа..."

"Их, и то ме је па нека секси поза" рече разочарано и млитаво опуштена жена.

"Да, али нисам ти још рекао да сам позвао један симпатичан брачни пар да нам се при томе придружи!"

Тог тренутка жена је дословно подивљала. Сексуални однос је постао невероватно, као никад до тада, буран. Врискала је од узбуђења и оргазмирала у серијама...

Тако су обоје схватили шта им недостаје, шта их узбуркава. Уосталом, не каже се без разлога да је брачна љубав као вода. Ако нема неког са стране да је узбуркава претвара се у устајалу бару, жабокречину. Ма, зар није тако од памтивека. Они гала балови су зато и организовани да би дотеране и напирлитане даме кокетирале са другим мушкарцима демонстрирајући своју неодољивост, а ти мушкарци са стране чинили све могуће и немогуће како би се код неке удате леди огребали за мало секса. Па и по цену да их љубоморан муж упуца у неком двобоју, како је, додуше са обрнутим улогама, скончао и славни песник А.С.Пушкин у дуелу  против насртљивог заводика, Дантеса.

Уосталом, зар није тако и у животињском свету: овнови изломише рогове своје борећи се око женки, а наивне овчикце мирно пасу траву, као да се ништа драмаично око њих не догађа.

Мој роман "Свингери" сугерише бзбедан вентил сигунорсти за излаз из чамотиње, мада ипак, без убијања и крви као да се баш не може...

М.С.


Случајан избор књиге

Gde je Lana Као и Арсеније Божовић (мајстор кик-бокса) о литерарном стваралаштву писца Смукова признајем да имам најбоље могуће мишљење. Али ипак ћу настојати да не будем превише субјективна. Јер за разлику од других читалаца пратила сам изблиза његов рад, па ми је тако познато да неке романе пише годинама. Тако роман "На раскрсници без путоказа" већ шест година никако не успева да приведе крају, а и припрема трећег издања "Лоза", по којем треба да почне снимање ТВ серије, јер већ је са продуцентима закључио уговор по којем им уступа ауторско право, одузела му је половину текуће године. Зато изненађује да је, у међувремену, најновији роман дијалога «Где је Лана» успео да напише за мање од три недеље!

Анкета

Да ли сте читали књиге Марка Смукова?

Афоризми

- Ако желиш да сазнаш шта она о теби стварно мисли, спомени јој неки њен недостатак;

- Ако желиш да нека твоја тајна доспе у јавност, реци жени да је то само за њене уши;

- Неке жене немају среће зато што за њом  јуре у штиклама;

- Паметна девојка која зна шта хоће, понаша се као да то не зна;

- Најпаметнија је девојка која то вешто скрива;

- Ако за њим јуриш у штиклама то може бити разлог што не успеваш да га стигнеш.